Ingredienser

  • ca 100g färska kantareller
  • ½ gul lök
  • 1½ msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3½ dl vatten
  • ¾ msk svamp eller kantarellfond
  • 1 dl grädde
  • ¼ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Kan Kantarellsoppa vara bland det godare man kan äta under hösten va? Nu börjar hösten närma sig och jag börjar få lite extra höst-inspiration till matlagningen. Soppa kommer det bli mycket av här hemma, det brukar det bli under hösten. Soppa och långkok. Vad är er favvo-mat under hösten?

Gör såhär:

Skär svampen i mindre bitar.

Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp tillsammans i en kastrull med smöret.

Rör i mjöl och tillsätt vatten och fond. Koka på svag värme i ca 10 min, under lock.

Blanda ner grädden och smaka av med salt och peppar!

Kantarellsoppa1 Kantarellsoppa2 Kantarellsoppa3


MUMS! 🙂