Ingredienser

  • 150 gram smör
  • 100 g Lindt Excellence 70%
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 krm havssalt

Slänger in en mumsig kladdkaka, ibland blir man bara så jädra chokladsugen! I samarbete med Smakbox och Lindt så fick jag testa att baka med Lindts choklad kollektion Excellence. Super goda, mörk härlig choklad som är perfekt att ta en bit till kaffet och baka något med. 

Gör såhär:

Klä en form med bakplåtspapper eller smöra formen, cirka 22 cm i diameter.

Börja med att smälta smöret. Hacka chokladen och smält ner i smöret.

Vispa ihop ägg och socker lätt och rör sedan ner smöret. Rör om till en slät smet.

Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt, rör ned i smeten.

Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12 minuter.

Servera!

choho3LindtKladdkaka1


Mums!