För er som bantar – Titta bort!

Imorgon är det ingen vanlig dag för det är kladdkakans egna dag, Hurra hurra hurra! Vi börjar redan nu med att fira lite med en riktigt härlig kladdkakastårta! Två lager kladdkaka, två lager marängbotten och toppad med massa grädde och gott! 

Kladdkaka (2 st till tårtan): 

100 g choklad
4 st ägg
2 dl strösocker
1 dl rörsocker
100 g smör
2 dl vetemjöl
6 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175°c

Grovhacka chokladen. Vispa upp ägg och socker till en fluffig smet.

Smält smöret och blanda ned den hackade chokladen. Rör till en slät smet.

Vispa ner chokladblandningen i smeten. Rör ned resterande ingredienser.

Häll upp smeten i 2 st formar.

Grädda i ca 12 – 15 minuter beroende på storlek.

Varva kladdkakorna med marängbotten och toppa med vispad grädde, kolasås, chokladsås och riven choklad! 

kladdkaketarta1 kladdkaketarta2

[ Marmorbricka från Kitchentime.se ]