Ingredienser

  • 75g smör
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl varmt vatten
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl strösocker

Nu ska ni få ett härligt recept på klassiska saftiga vaniljmuffins! 

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt vaniljpulvret, vattnet, mjölken, och ägget.

Rör om och blanda i de torra ingredienserna, mjölet, kakao, bakpulvret och sockret. Vispa ihop allt till en slät smet.

Fyll muffinsformarna till 2/ 3 delar och grädda mitten av ugnen i ca 15 – 20 minuter.

Låt svalna och servera eller frys in!

 

 

In english: Muffins

75g butter
1/2 teaspoon vanilla
1/2 dl warm water
1 1/2 dl milk
1 egg
3 dl flour
2 teaspoons baking powder
2 1/2 dl granulated sugar

Do like this: 

Preheat the oven to 175 degrees. Melt the butter and add the vanilla powder, water, milk, and egg.

Stir and mix into the dry ingredients, flour, cocoa, baking powder and sugar. Whisk it all together until smooth.

Fill muffin molds to 2/3 and bake the middle of the oven for about 15 – 20 minutes.

Let cool and serve or freeze!