Ingredienser

  • 300 g vetemjöl
  • 25 g socker
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 pkt jäst
  • 125 g smör (rumstemp)
  • 1 ägg till pensling

[ Korv med bröd på nytt vis ]

Servera dina korv med bröd på mitt sätt: Brioche-krovbröd & korv med hög kötthalt. Bred på senap och ketchup på insidan av brödet. Lägg i lite ruccola och sedan korven. Toppa korven med lite extra ruccola, skivad saltgurka, picklad rödlök och några nypor rostad lök. Visst känns det som en lyxigare variant av korv med bröd? 

Gör såhär:  

Börja med att värma vattnet till 37°c om du använder dig av färskjäst. (40°c om du använder dig av torrjäst).

Blanda ut jästen med vattnet i en matberedare. Blanda ned resten av ingredienserna och kör på en medelhastighet under ca 10 minuter. Degen ska knådas ordentligt. Degen kommer vara lite lös men det ska den vara.

När degen är klar täcks den med plastfolie och kan ligga och jäsa under ca 2 timmar i rumstemperatur.

Baka ut degen till 8 st runda bollar eller längre limpor som jag gjort till mina korvbröd, lägg dem på ett bakplåtspapper. Låt sedan jäsa ytterligare 2 timmar.

Sätt ugnen på 180°c, pensla brödet med uppvispat ägg och grädda i ca 17 minuter.

korvmb1korvmb2korvmb

Translated: Brioche hot dog bun.

300g  flour
25g sugar
2 eggs
2 tablespoons water
1/2 tsp salt
1 pt yeast
125 g butter (room temp)
1 egg for brushing

Start by heating the water up to 37 ° C if you use fresh yeast. (40 ° C if you use dry yeast).

Mix the yeast with the water in a food processor. Mix in the remaining ingredients and running at a medium speed for about 10 minutes. The dough should be kneaded properly. The dough will be a little loose but it should be.

When the dough is ready, cover it with plastic wrap and let ferment for about 2 hours at room temperature.

Bake the dough into 8 pieces round balls or long loaves I made to my hot dog buns, put them on a baking sheet. Then let rise for another 2 hours.

Preheat the oven to 180 ° C, brush the bread with the beaten egg and bake for about 17 minutes.