Ingredienser

  • 2 st stora äpplen
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 100g smält smör

Jag hade några goda äpplen till övers här hemma så dom fick bli basen till en mumsig äppelpaj. Det finns så många oändliga recept så det är bara att testa sig fram. Jag har då aldrig ätit någon dålig äppelpaj, det är ett säkert kort! Jag har även några bananer till övers, kanske får bli en banankaka också, det är inte heller fel.. 

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 175°C.

Skiva 2 st äpplen och lägg i botten på en pajform.

Blanda ihop alla de torra ingredienserna. Blanda sedan i ägget.

Smält smöret och blanda i det tillsammans med övriga ingredienser.

Häll över smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Servera med vaniljsås, glass eller grädde men det går lika bra att äta som den är! 

Äppelpajj13Äppelpajj12


Apple pie

2 large apples
2 1/2 dl flour
2 1/2 dl granulated sugar
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon vanilla powder
1/2 tsp salt
1 egg
100g melted butter

Preheat the oven to 175 ° C.

Slice 2 apples and place in the bottom of a pie dish.

Mix all the dry ingredients togehther. Add the egg and mix.

Melt the butter and mix it together with the other ingredients.

Pour over batter in pan and bake in middle of the oven for about 30 minutes.

Serve with custard, ice cream or cream, but it is just as good to eat as it is!