Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 4 msk honung
  • 1 dl kvarg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa äkta vaniljpuöver
  • 75 g smält smör
  • 1 dl äppelmos
  • Florsocker till servering

Har ni testat att göra lite nyttigare muffins? Eller vad man nu ska kalla det, haha Muffins med kvarg, blåbär och honung istället för socker. Naturligare? Jag tyckte inte att det var någon riktig höjdare om jag får säga mitt. Men ni som är sugna på något som kanske är lite lite ”nyttigare” borde såklart testa och se detta kan vara. 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200° C.
Smält smör och låt svalna.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa upp äggen och tillsätt kvarg, blåbär, honung och smör. Blanda till en jämn smet.
Blanda i de torra och våta ingredienser och rör om till en slät men relativt tjock smet.
Dela smeten i en muffinsplåt för 12 st eller använd muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
Låt svalna och dekorera med pudersocker före serveringen.

Alternativt: Grädda muffinsen med eller utan papper i C3 Cupcake Maker under 15 minuter. Låt svalna, Pudra och servera! 

Jag valde att halvera receptet men ändå göra 12 st muffins – därav är dom lite små och platta. 

——-

Muffins with blueberries!

5 dl flour
3 eggs
4 tablespoons honey
1 dl of ”cottage cheese” (kvarg)
2 teaspoons baking powder
1 pinch of genuine vanilla
75g melted butter
1 dl blueberries
Icing sugar to serve

Do:

Preheat the oven to 200 ° C.
Melt butter and let cool.
Mix all dry ingredients in a bowl.
Whisk the eggs and add cottage cheese, blueberries, honey and butter. Mix until smooth.
Mix in the dry and wet ingredients and stir to form a smooth but fairly thick batter.
Divide the batter into a muffin pan for 12 pieces or use muffin cups.
Bake in the oven for 15-20 minutes.
Let cool, decorate with icing sugar before serving.

Alternatively: Bake muffins with or without paper in C3 cupcake maker for 15 min. Let cool, powder and serve!

I chose to halve the recipe but still make 12 pieces cupcakes – hence they are a little small and flat.