Ingredienser

  • 75g smör
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk lakritspulver
  • 1 dl Pampas deli Dulce de leche Baking

Har ni testat att göra lakrits muffins eller kanske dulce de leche muffins? Jag körde två flugor i en smäll och gjorde en smakrik kombo med dem båda. Mycket lakrits smak med en söt eftersmak. Vad tror ni om det? 

Gör såhär: (ca 12 muffins)

Sätt ugnen på 175 grader, (eller använd C3 muffinmaker) Smält smöret och tillsätt vaniljpulvret, mjölken, och ägget.

Rör om och blanda i de torra ingredienserna, mjölet, bakpulvret och sockret. Vispa ihop allt till en slät smet.

Rör ner lakritspulver och Dulce de leche.

Fyll muffinsformarna till 2/ 3 delar och grädda mitten av ugnen i ca 15 – 20 minuter. Alternativt en MuffinMaker från C3 och grädda i ca 6 minuter. 

Låt svalna och servera eller frys in!

Toppa gärna  muffinsen med chokladgkräm och ett körsbär! 

Liquorice cupcakes with dulce de leche!

75g butter
1/2 teaspoon vanilla
2 dl milk
1 egg
4 dl flour
2 teaspoons baking powder
2 1/2 dl granulated sugar
1 teaspoon of licorice powder
1 dl Pampas deli Dulce de leche Baking

Do:

Preheat the oven to 175 degrees (or use the C3 cupcake maker) Melt butter and add vanilla powder, milk, and egg.

Stir and mix into the dry ingredients, flour, baking powder and sugar. Whisk it all together until smooth.

Stir licorice powder and Dulce de leche.

Fill muffin molds to 2/3 and bake the middle of the oven for about 15 – 20 minutes. Alternatively a Cupcake Maker from C3 and bake for about 6 minutes.

Allow to cool and serve or freeze!

Top the cupcakes with happy chokladgkräm and a cherry!