Ingredienser

  • Rivet citronskal från 1 citron
  • 2 citroner
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 100 g smör

[ Mumsigaste LemonCurden ever ]

Nu ska ni få se på något gott. LemonCurd! Vad kan man då göra med denna lemon curd? Citronpaj, wienerbröd med citronkräm, klicka i lite i praliner, tillsätta som smaksättning i muffins, fyllning i tårtor, ja det finns en del att ha sin curd till!

Gör såhär:

Tvätta citronerna noga. Riv skalet från en citron och pressa ut juicen i en skål.

Vispa upp äggulor, ägg och socker i en skål.

Ställ skålen i vattenbad och tillsätt citronskal och citronjuicen.

Rör tills krämen tjocknat vilket tar ca 15 – 20 minuter.

Skär smör i bitar. Klicka i dem under omrörning tills det smält. Låt svalna.

Förvara din curd i kylskåp.

Tips: Byt ut en halv citron mot lime, blir en riktigt härlig smak! Det går även bra att riva citronskalet från både citronerna om man gillar det, tyvärr kan citronskal blir lite beskt ibland.

lemons22 LemonCUrd11

Translated: Lemon Curd.

Lemon zest from 1 lemon
2 lemons
2 egg yolks
1 egg
1.5 dl powdered sugar
100g butter

To do:

Wash the lemons thoroughly. Grate the zest from one lemon and squeeze out the juice into a bowl.

Whisk the egg yolks, eggs and sugar in a bowl.

Place the dish in a water bath and add the lemon zest and lemon juice.

Stir until the custard has thickened, which takes about 15 – 20 minutes.

Cut the butter into pieces. Click inside them, stirring until it melts. Allow to cool.

Keep your curd in the refrigerator.

Tip: Instead of half a lemon to lime, it becomes a really lovely flavor! It is also possible to tear the lemon peel from both lemons if you like it, unfortunately, lemon rind becomes a little bitter at times.