Ingredienser

  • 55 g Ö Dark Chocolate Lingonberry 70%
  • 100 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl farin socker
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat

En underbart god kaka som är både lite krispig i kanterna och seg i mitten. Juliga härliga smaker med kanel och lingon i lite smält choklad. En riktigt god kaka, lingonsmaken i chokladen kommer verkligen till sin rätt. Perfekt till advent och den härliga julstämningen. Mums! 

[ Receptet är i samarbete med Malmö Chokladfabrik ]

Gör såhär: ca 14 st kakor. 

Sätt ugnen på 200°C

Hacka chokladkakan från Ö Dark Chocolate Lingonberry från Malmö chokladfabrik.

Rör ihop smör och socker till en jämn massa. Tillsätt vaniljpulver och kanel.

Tillsätt sedan ägget under vispning och sedan de övriga ingredienserna.

Rulla degen till bollar, ca 1 msk deg till varje boll och placera med bra mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen under ca 5 – 7 minuter.

Låt svalna och servera!

Ö-Lingonkaka1 Ö-Lingonkaka2

Ät och njut!