Glad fredag! Idag vill jag tipsa om två alkoholhaltiga drycker till helgen. En lite dyrare variant och en lite billigare, Champagne eller Mousserande vin, vad tycker du bäst om? 

[ A. Viot & Fils – Champagne ]

Torr, mycket frisk, något utvecklad smak med inslag av gula äpplen, citrus, mineral, rostat bröd, nötter och torkade örter. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av skaldjur, fisk eller ljust kött.

DSC_0398

Skärmavbild 2017-02-28 kl. 14.46.08

Pris: 176:- / 750 ml

Läs mer om drycken på Systembolaget.se. 


[ Pierre Olivier, Blanc de blancs – Mousserande vin ]

Till denna Blanc de Blancs (endast gröna druvor) söker Moingeon land och rike runt efter de bästa ekologiskt odlade druvorna. Efter en nogrann kontrollerad jäsning görs en varsam cuvée (blandning) för att sedan genomföra en andra jäsning i en sluten trycktank. Den långsamma andra jäsningen bildar vinets behagliga kolsyra och ytterligare drygt en procent i alkohol. Denna tillverkningsmetoden som Moingeon behärskar mästerligt kallas Charmatmetoden och används bland annat i de så populära Proseccovinerna.

DSC_0394

Ett vin som passar utmärkt som det är eller till lättare rätter med fisk eller skaldjur, exempelvis en fräsch krabbsallad.

Pris: 80:- / 750 ml 

Läs mer hos leverantören.