Ingredienser

  • 50g mandelmjöl
  • 55g äggvita
  • 2msk socker
  • 95g florsocker
  • 10g choklad florsocker

Äntligen har jag gjort ganska lyckade macarons efter 100tals försök! Här nedan kommer receptet jag använde mig av, funkade super bra, idag i alla fall. Jag har fyllt med sylt mellan, super gott och enkelt. Jag använde mig även av smaksatt florsocker som en liten smaksättare i smeten, florsocker med chokladsmak! Super! Men det går lika bra att använda sig av kakao eller vaniljsocker.

Gör såhär:

Skålla och mal mandeln om du inte använder dig av färdigt mandelmjöl. Sila noga så att stora bitar försvinner. Blanda florsocker och chokladflorsocker med mandelmjölet.

Vispa äggvitan med elvisp, när äggvitan börjar skumma så tillsätter du sockret, lite i taget. Vispa tills det blivit en tjock och fast maräng

Blanda försiktigt ihop mandelmjöls blandningen och marängen. Smeten skall vara ganska lös, det ska bli en slät yta när du spitsar ut smeten på ett bakplåtspapper.

Spritsa ut att smet på bakplåtspapper och låt stå och vila i ca 30 – 40 minuter.

Grädda i 150 grader i ca 15 minuter.

Bred fyllning på en macaron undersida och sätt ihop det men en annan.