Ingredienser

  • 50g mandelmjöl
  • 55g äggvita
  • 2msk socker
  • 100g florsocker

Här kommer mitt favorit recept på macarons, jag har både fått misslyckade och perfekta macarons med detta recept, varför ska de vara så svårt att få till dom på en gång? Färgen är grön och färgad med pulverfärg vilket jag tycker fungerar bäst när man gör macarons. Innehåller är mörk chokladganaché, det är jätte gott!

Gör såhär:

Skålla och mal mandeln om du inte använder dig av färdigt mandelmjöl. Sila noga så att stora bitar försvinner. Blanda florsocker med mandelmjölet.

Vispa äggvitan med elvisp, när äggvitan börjar skumma så tillsätter du sockret, lite i taget. Vispa tills det blivit en tjock och fast maräng

Blanda försiktigt ihop mandelmjöls blandningen och marängen. Smeten skall vara ganska lös, det ska bli en slät yta när du spitsar ut smeten på ett bakplåtspapper.

Spritsa ut att smet på bakplåtspapper och låt stå och vila i ca 30 – 40 minuter.

Grädda i 150 grader i ca 15 minuter.

Bred fyllning på en macaron undersida och sätt ihop det men en annan.