Ingredienser

  • 62 g mandelmjöl
  • 112 g florsocker
  • 2 st normalstora äggvitor
  • 2 msk strösocker

Det var riktigt länge sen jag gjorde några makarons, det är så jobbigt! Jag fick en beställning på 25 st makarons och tänkte att det blir ju en lätt match, men inte det nej. Efter försök nummer 4 blev det dessa små skapelser åtminstone (bilden nedan). Dom skulle egentligen varit turkosa men dom blev bara förstörda när jag försöka färga dom.. humf. Så dom fick lite blått puder på sig när dom var färdiga istället. Annars blev dom faktiskt super goda. Smakerna som var beställt var mörk chokladganaché och dulce de leche, det måste nog vara mina favoriter också tror jag! 

Gör såhär: 

Förbered dagen innan med att lägga dom två äggvitorna i en ren skål i rumstemperatur. Täck med plastfolie och låt stå över natten eller till de är rumstempererade.

Blanda ihop mandelmjöl och florsocker noga med en gaffel.

Vispa de rumstempererade äggvitorna till maräng, under vispningen blandar du även i strösockret, lite i taget.

Häll över mandelblandningen i marängen och rör om till en slät smet.

Om smeten är för fluffig och inte flyter ut kan du röra mer, eventuellt vispa lite lätt. Smeten ska rinna ut på bakplåtspappret till plassa små kronor. Inga toppar! 

Spritsa små rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Låt stå i ca 40 minuter.

Grädda makronerna på 160 ° C i ca 10 – 12 minuter.

Lägg ihop dem två och två med fyllning emellan när de svalnat, servera!

—–

Translated: Easy macaroons!

62 g almond flour
112 g icing sugar
2 normal sized egg whites
2 tablespoons granulated sugar

So do this:

Prepare the day before to add the two egg whites in a clean bowl at room temperature. Cover with plastic wrap and let stand overnight or until they are room temperature.

Mix together almond flour and powdered sugar thoroughly with a fork.

Beat the room temperature egg whites into meringue, during whisking mixes you also in the caster sugar, a little at a time.

Pour the almond mixture into the meringue and stir until smooth.

If the batter is too fluffy and not flowing out, you can move more, possibly whisk lightly. The batter should run out onto baking paper to Plassa small crowns. No peaks!

Pipe small circles on a baking sheet with parchment paper. Let stand for about 40 minutes.

Bake macro rate at 160 ° C for about 10-12 minutes.

Add them together two by two with filling in between when cooled, serve!