Ingredienser

  • 150 g smör
  • 150 g marabou mjölkchoklad
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Idag är det kladdkakans dag så vi får helt enkelt säga Grattis till alla kladdkakor! Min senaste kladdis är denna goding med marabou choklad i. Mums. Den måste ni testa! 

Gör såhär: (ca 6 portioner)

Klä en form med bakplåtspapper eller smöra formen, cirka 22 cm i diameter.

Börja med att smälta smöret. Hacka chokladen och smält ner i smöret. (Spara 50 g choklad till dekoration). 

Vispa ihop ägg och socker lätt och rör sedan ner smöret. Rör om till en slät smet.

Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver, rör ned i smeten.

Häll smeten i formen och tryck ner 50 g choklad lite här och var i kakan.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12 minuter.

Servera!

maraboikladd2


Ät och njut!