Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ---
  • 2 dl grädde
  • 55 g Ö Dark Chocolate Lingonberry 70%
  • 2 msk lingonsylt

I samarbete med Malmö chokladfabrik har vi tagit fram det här härliga receptet. En super härlig saffransmaräng i tårtform som toppas med dunder god lingonchoklad. Saffran och lingon passar super tillsammans! Passar kanske till nästa advent fika?

Gör såhär:

Vispa upp äggvitor tillsammans med sockret. Vispa till en hård maräng.

Tillsätt saffran och vaniljsocker.

Bred ut marängen på en plåt med bakplåtspapper, gör i vilken form du vill! 

Grädda i mitten av ugnen på 70°C i ca 5 timmar.

Vispa grädden hårt och toppa på marängen.

Hacka chokladen och toppa på grädden, klicka ut lingonsylten och servera!

Tips: Servera gärna på en gång då marängen blir lite seg av grädden. 

Saffranscake2 Saffranscake1


MUMS!