Ingredienser

  • 75 g Smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 0.5g saffran
  • 7 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Allt är gott bara det är saffran i! Ja, precis som alla andra så tycker jag absolut att det ska bakas biscottis över jul, både med saffran och kanel! mums! Här kommer ett recept på mina absoluta favoriter, och ett perfekt presenttips! Den här gången använde jag glutenfritt mjöl istället för vanligt, mest för att testa hur det smakade. Det blev precis lika gott det! 

Sätt ugnen på 200˚C. Rör smör, socker och saffran poröst med en elvisp. Tillsätt ägg, ett i taget under vispning.

Blanda samman de torra ingredienserna –  vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten.

Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandats. Rulla degen till fyra längder som är lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.

Om dom ännu inte är torra efter en halvtimme så kan dom låta stå i ugnen tills ugnen har svalnat eller över natten.

SBiscottis22SBiscottis1

MUMS!