Ingredienser

  • 240 g ägg (ca 4 st)
  • 20 g jäst
  • 400 g vetemjöl
  • 10 g salt
  • 50 g strösocker
  • 280 g smör
  • 1 st ägg till pensling

Brioche har blivit super poppis under det senaste åren, det kallas för världens godaste bröd så varför inte baka det själv? Det är gott att göra både vanliga frallor, limpa, korvbröd, hamburgerbröd med mera, det passar till allt! Så gott är det! 

Gör såhär: (ca 15 bröd)

Blanda ihop alla ingredienser till degen utom smöret.

Blanda ihop till en deg.

Tillsätt smöret i tärningar, lite i taget under tiden degen knådas.

Låt degen ligga i en bunke med plast över i kylen över natten.

Dela degen till frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Låt jäsa till dubbel storlek, det tar ca 1 – 2 timmar.

Pensla med ägget och grädda i mitten av ugnen under ca 10-12 minuter på 200° C .

Servera!


Brioche2BriocheELsa1 Brioche3


Jag har en busig liten brioche tjuv här hemma!