Ingredienser

  • 50 g färsk jäst
  • 2,5 dl vatten (37°c)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl kruskakli
  • ca 6 dl vetemjöl
  • 2 msk honung
  • 3 msk tranbär
  • 1/2 dl hackade valnötter

Ett enkelt, super gott och saftigt bröd som tar slut på stört här hemma. Jag är ganska dålig på att baka bröd egentligen och gör det väldigt sällan men ibland så. Brukar ni baka bröd? Om ni har ett recept på något gott bröd får ni gärna dela med er av detta bland kommentarerna. 

Gör såhär: (1 st bröd eller 2 st baguetter)

Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör om tills jästen har löst sig.

Häll i de övriga ingredienserna och blanda till en jämn deg. Tag lite mjöl i taget ifall allt inte skulle behövas. Om Degen fortfarande är ganska kladdig kan du tillsätta extra vetemjöl.

Låt jäsa i 60 minuter i jäskorg eller i bunke.

Stjälp upp degen på en plåt med bakpkåtspapper och grädda i ca 20 minuter på 220 ° C

Servera!

Translated: Lovely bread! (1 piece of bread or 2 baguettes)

50 g of fresh yeast
2.5 dl water (37 ° C)
1/2 teaspoon salt
1 dl kruskakli
about 6 dl flour
2 tablespoons honey
3 tablespoons cranberry
1/2 dl chopped walnuts

Crumble the yeast into a bowl, pour over the water and stir until the yeast has dissolved.

Pour in the remaining ingredients and mix to a smooth dough. Take a little flour at a time if everything would not be needed. If the dough is still quite sticky, you can add extra flour.

Let rise for 60 minutes in a bowl.

Add the dough on a baking sheet and bake for about 20 minutes at 220 ° C

Serve!