Ingredienser

  • 50g mandelmjöl
  • 55g äggvita
  • 2msk socker
  • 100g florsocker
  • 10g vaniljsocker

Såhär blev mina nyårs macarons, ett självklart och lyxigt bakverk att servera på nyårsaftons sena timmar. Dom är super enkla att göra så ni som inte har testat att göra macarons förut så tycker jag att ni ska testa det här receptet. 

Gör såhär:

Skålla och mal mandeln om du inte använder dig av färdigt mandelmjöl. Sila noga så att stora bitar försvinner. Blanda florsocker och chokladflorsocker med mandelmjölet och vaniljsockret.

Vispa äggvitan med elvisp, när äggvitan börjar skumma så tillsätter du sockret, lite i taget. Vispa tills det blivit en tjock och fast maräng.

Blanda försiktigt ihop mandelmjöls blandningen och marängen. Smeten skall vara ganska lös, det ska bli en slät yta när du spitsar ut smeten på ett bakplåtspapper.

Spritsa ut att smet på bakplåtspapper och låt stå och vila i ca 30 – 40 minuter.

Grädda i 150 grader i ca 15 minuter.

Bred fyllning på en macaron undersida och sätt ihop det men en annan.