Här hemma hos oss dricks det inte allt för mycket rosé eftersom det bara är jag som tycker det är goda grejer det! Med den absolut snyggaste flaskan jag sett på länge föll jag för denna rosé goding, visst ser den bara för god ut? 

Info om vinet från leverantör: 

Doften är medelstor, fruktig och fräsch med inslag av hallon, röda bär, grapefrukt och en touch av örter. Smaken är torr men med en trevlig fruktsötma som för tankarna till solmogna hallon, röda vinbär och grapefrukt. Passar var som välkomstdrink och sällskapsvin eller varför inte till en fräsch sallad med bland annat kycklingbröst, vattemmelon och semitorkade plommontomater. Viktigt att den serveras väl kyld vid 8-10 grader annars kan den trevliga grapefruktliknande beskan bli lätt obalanserad.

Rivarosé2 Rovarosé1

Produktion
Rivarose väljer nogrannt ut druvor av Syrah och Grenache som krossas och skalen får urlaka i musten under en tid för att ge den vackra rosa färgen Efter en nogrann kontrollerad jäsning görs en varsam cuvée (blandning) för att sedan genomföra en andra jäsning i en sluten trycktank. Den långsamma andra jäsningen bildar vinets behagliga kolsyra och ytterligare drygt en procent i alkohol. Denna tillverkningsmetoden som Rivarose behärskar mästerligt kallas Charmatmetoden och används bland annat i de så populära Proseccovinerna.

Kul att veta
Rivarose grundades 1909 och är belägen i Salon de Provence som är en kommun och ort i departementet Bouches-du-Rhône i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur i sydöstra Frankrike. De är idag Provences äldsta och största producent av mousserande vin.Vinet är förslutet med DIAM korken MYTIK som är rengjord med superkritisk koldioxid och skall garantera att vinet inte får någon korkdefekt på grund av korken. Vinet har en restsockerhalt på 10 gram/liter, beteckningen Brut kan gå upp till max 12 gram.

Priset för vinet är 99:-

[Mer info finns här]