Ingredienser

  • 62 g mandelmjöl
  • 62 g florsocker
  • 22 g + 90 g äggvita
  • 15 g vatten
  • 250 g strösocker

Här kommer ett nytt recept på macarons, enkelt och jag lyckades på första försöket så jag hoppas ni testar och lyckas ni med! Eller ja, det beror på hur man definierar lyckas, det känns som dom alltid kan bli bättre! Jag har även fyllt dom med hallonsylt, mums!

Gör såhär: 

Blanda samman mandelmjöl och florsocker.

Lägg blandningen i en kastrull tillsammans med 22 g äggvita och vattnet, låt koka till 120 grader.

Vispa 90 g äggvita och strösockret till en fast maräng.

Tillsätt den kokta massan i marängen och vispa till 50 grader.

Fyll massan i en spritspåse och spritsa rundlar lite större än 5 kronor på ett bakplåtspapper.

Låt vila i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 140 grader och grädda kakorna i ca 12 minuter.