Friteradglass!

Ingredienser

  • Din Favvo-Glass
  • Uppvispat Ägg
  • Krossade Digestivekex
  • Olja att fritera i

Hallåå! Idag serveras det en riktig goding här i bloggen, vad säger ni, var ni testat friterad glass någon gång? Första gången jag testade det var nog i Grekland tror jag. Har för mig att det blev en återkommande favvo varje kväll under hela resan! Jag har även lärt ut detta glassiga knep till ett gäng kursdeltagare på en kurs i Asiatisk matlagning, dom verkade super nöjda i alla fall! haha. 

Gör såhär: 

Gör så många kulor glass som du vill fritera. Lägg tillbaka kulorna i frysen.

Ställ fram en skål med uppvispat ägg och en skål med krossade kex.

Tag ut kulorna ur frysen och rulla först i smulorna, sedan i ägget och sedan i smulorna igen. Lägg tillbaka kulorna i frysen medan du förbereder friteringen.

Förbered med att hälla olja i en kastrull och hätta upp till ca 220°C.

Fritera kulorna i ca 20 sekunder.  Servera på en gång!  

Fglass1 Fglass2


Fried ice cream! 

Your Favourite Ice cream
Beaten egg
Crushed Digestive biscuits
Frying Oil

Make as many balls of ice cream as you want to fry. Replace the balls in the freezer.

Put a bowl of beaten egg and a bowl of crushed biscuits.

Remove the balls from the freezer and roll first into the crumbs, then into the egg and then into the crumbs again. Put the balls in the freezer while preparing the frying.

Prepare to pour oil into a saucepan and heat to about 220 ° C.

Fry the balls for about 20 seconds. Serve at once!

Yummy Pancakes!

Ingredienser

  • 5 dl mjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 msk socker
  • 2 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 4 msk smält smör

Jag vet inte om det finns något godare än amerikanska pannkakor, jordgubbar och sirap! MUMS! Det skulle väl vara våfflor då som skulle kunna slå dom. Det passar ju till alla tillfällen och även till både frukost, lunch och middag. jag tycker även att det är en enkel rätt som är perfekt nu till lite varmare väder. Vad tycker ni? Har ni några andra roliga varianter på amerikanska pannkakor? Jag kör främst klassiska.

Gör såhär: 

Blanda de torra ingredienserna i en skål.

Vispa först ner mjölken, sedan smöret och till sist äggen.

Vispa upp till en slät smet.

Smöra en stekpanna och klicka ut ca 1/2 dl smet per pannkaka.

Grädda ca 1 1/2 minut eller tills det börjar bli lite bubblor på ytan.

Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut.

Servera!

Morsdag1 Morsdag2 Mopsdag3 Morsdag4

[ Bilder och recept är framtagna i samarbete med Cylinda ]


Translated: American pancakes!

5 dl flour
4 teaspoons baking powder
4 tablespoons sugar
1 pinch of salt
3 dl milk
4 tablespoons melted butter
2 egg

Strawberries & Pancake syrup for topping

Mix the dry ingredients in bowl. Whisk in the milk, then the butter and then the eggs.

Whisk until smooth.

Grease a frying pan with a little butter and click out about 1/2 dl batter per pancake.

Bake about 1 1/2 minutes, until it starts to get a little bubbles on the surface.

Turn over and bake for about 1 1/2 minute.

Serve!

Tips – Smakbox

Äntligen är den här igen, min Smakbox! Det är alltid lika kul att hämta dom sisodär varannan månad. Lika spännande varje gång. Det är kul att testa nytt och jag hittar alltid en ny favorit i varje box. Det är även en toppen bra present att ge bort till någon, super kul överraskning. 

[ Vill du också testa en Smakbox? ]

15% rabatt med koden: LITTLEDESSERT
Du som använder den här unika kod just nu får 15 % rabatt på din första Smakbox vid start av en prenumeration. Koden gäller tills vidare. Koden gäller även vid köp av 1 st box att ge bort eller vid beställning till sig själv!

[ När du fått din box! ]

Inspireras, dela och tävla på #smakbox
Lägg gärna upp de produkter du gillar och det du lagar på Instagram och Facebook med #smakbox och respektive produkts hashtag. Delar du med dig med bilder av dina 5 favoritprodukter har du chans att vinna en gratis box i vår #5favoriter-tävling. Under 2017 är det dubbla vinstchanser! I kundtidningen i boxen hittar du fler tävlingar med spännande priser.

(Inlägget i samarbete med Smakbox.se)

Klassisk Sockerkaka

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 30 g smält smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 tsk färskpressad citron

Klassiker är ju sådana bakverk som alltid fungerar vid alla tillfällen! En sockerkaka är lätt att smaksätta med den smaken man gillar som bäst, eller bara toppa med något läckert då smaken på sockerkakan i sig är väldigt enkel. Jag toppade min sockerkaka med kolasås, florsocker och några mini maränger. 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°C grader

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Fyll en smord (med smör) och bröad (med ströbröd) kakform.

Grädda sockerkakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter, prova med en sticka, sockerkakan ska inte vara kladdig.

Låt svalna.

KlassikerSockerkaka KlassikerSockerkaka1


Cake:
3 eggs
2.5 dl granulated sugar
1 teaspoon vanilla
30g melted butter
1 dl milk
3.5 dl flour
1 teaspoon baking powder
1 pinch of salt
3 teaspoons freshly squeezed lemon

Preheat the oven to 175 ° C degrees

Beat eggs and vanilla sugar until white and fluffy.

Melt the butter and stir in the milk, mix it with egg mixture.

Mix flour, baking powder and salt, and fold gently into the dough.

Fill a greased (with butter) and Broad (with breadcrumbs) cake tin.

Bake the sponge cake in the middle of the oven for about 30 minutes, try it with a stick, sponge cake should not be sticky.

Allow to cool.

Marinerad Ananas med Glass

Ingredienser

  • 4 bitar Ananas
  • 1 dl Cognac
  • 4 msk Strösocker
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • Glass + Kolasås

Glad Nationaldag!

Marinerad ananas var verkligen inte fel. Detta går även att göra i stekpanna om du inte har en grill. Det går säkert minst lika bra, mums mums. Marinera med någon god sprit, ta den du tycker bäst om. Jag hittade någon typ av cognac i skåpet här hemma, blev tipp topp gott! Det passade perfekt med vaniljglass och kolasås, smakerna lixom gifte sig så att säga. 

Gör såhär: (4 portioner)

Skiva ananasen i ca 1 – 1.5 cm tjocka skivor. En skiva till en portion.

Blanda ihop cognac med socker och vaniljpulver.

Lägg ned 4 delar ananas i marinaden. Låt ligga i ca 1 timme (gärna lite längre om det är möjligt).

Om alla skivor inte täcks av marinaden kan du flytta om dom lite då och då.

Grilla skivorna med ananas till det fått lite färg och blivit varma och servera direkt.

Servera tillsammans med en klicka vaniljglass och kolasås, Mums!

MarineradAnanasGrill1

På bilderna ser ni den snygga serveringsbrickan i marmor som passar lika bra att servera dessert på som ost och kex. Servera gärna lite kolasås som glasstoppingen i en söt liten kanna, det blir så mycket enklare att hälla upp den. Egen kokad kolasås är ju absolut det godaste som finns! 

[ Kolasås ] Ingredienser: 2,5 dl strösocker, 90 g smör, 1,5 dl vispgrädde, 1 tsk vaniljsocker

Gör såhär: Häll sockret i en stor kastrull, man behöver alltid större än man tror. Värm på medelvärme. När sockret har smält helt rör ni ned smöret. Rör om tills allt smält ihop. Häll i vispgrädden och vaniljen rör om och låt sjuda cirka 5 minuter eller tills önskad konsistens. För att se konsistensen gör kulprovet. Förvara såsen i en burk i kylen så håller den i ca 1 månad.

Marineradkollage1


Translated: Marinated Pineapple (4 servings)

4 pieces of pineapple
1 dl Cognac
4 tablespoons of sugar
1 teaspoon vanilla powder
Ice cream + Caramel sauce

Slice the pineapple into about 1 – 1.5 cm thick slices. One slice for one serving.

Mix cognac with sugar and vanilla powder.

Put 4 pieces of pineapple in marinade. Leave for about 1 hour (preferably longer if possible).

If all the pineapple slices are not covered by marinade, you can move them around.

Grill the slices of pineapple until it has a little color and become hot and serve immediately.

Serve with Vanilla Ice Cream and caramel Sauce, Yummy!

[ Inlägget i samarbete med Kitchentime.se ]

Förbered grillsäsongen!

Hallojj på er! Har ni lika fint väder som jag? Jag börjar skymta midsommar och vill gärna tipsa er om ett gäng bra viner att matcha midsommar-maten med. Eller allt gott som läggs på grillen under den här årstiden. Jag tycker absolut att man ska matcha drycken efter maten, det blir en riktig smakförhöjare med rätt matchad dryck. Nedan tipsar jag om ett gäng viner, främst rött med även några andra godingar i olika prisklasser. Jag hoppas att ni hittar något som passar just er fest! 

Vininlägget1

BUDGET – under 100 kr 

Det vita – Aussie Great White Chardonnay är ett medelfyllig vitt vin med smak av tropiska frukter samt viss smörighet. Doften är fruktig och intensiv med inslag av melon, citrus och passionsfrukt. Det passar utmärkt att dricka som det är eller till lättare fiskrätter och sallader – och funkar utmärkt till exempelvis till en endivesallad eller laxrulle. Vinet skall serveras väl kylt. Pris: 69 kr

Det röda – Aussie Kangarouge Shiraz är ett medelfylligt, eldigt och generöst rött vin med välbalanserad blåbärskaraktär och lång eftersmak med inslag av svartpeppar, mynta, lakrits och eukalyptus. Doften är fruktig med inslag av blåbär, vanilj och eukalyptus. Det passar utmärkt att dricka som det är eller till rätter av fläsk- eller lammkött. Vinet bör serveras lite svalare för att fullt få fram sin bäriga och fräscha karaktär. Pris: 68 kr

Det rosa – Aussie Flamingo Blush Rosé är ett friskt rosévin med fruktig smak med inslag av jordgubbar, persika och körsbär. Vinet har en fruktig doft med inslag av persika och mogna jordgubbar. Det passar utmärkt att dricka som det är eller till sallader och rätter med kyckling – och funkar utmärkt till exempelvis en fräsch kycklingwrap. Vinet serveras med fördel väl kylt. Pris: 68 kr


MEDEL – ca 100 – 200 kr

Skärmavbild 2017-05-29 kl. 16.33.25

Pasqua Ripasso Valpolicella Superiore är ett elegant, fylligt vin med runda tanniner och intensiv arom av vilda körsbär, röda vinbär samt med lätt inslag av rostade fat. Det passar utmärkt till till säsongens grillrätter nu när värmen och solen äntligen kommit. Pasqua Ripasso passar utmärkt med stekt eller grillat kött, lammkött och lagrade ostar. Pris: 105 kr


winebox1

Curiosity Purrfect Blend är tillverkat av omsorgsfullt utvalda druvor av Tempranillo och Bobal. Tempranillo är Spaniens mest odlade druvsort och landets stora kvalitetsdruva. Bobal är en blå druva som har sitt säte i regionen Utiel-Requena som ligger i den centrala östra delen av Spanien. Passar fint ihop med grillat kött och kyckling samt pizza och smakrika pastarätter. Med sin skojiga förpackning blir Curiosity Purrfect Blend ett självklart samtalsämne under kvällen. Pris: 149 kr 


LYX – ca 200 kr och uppåt  

winethre
Tommasi, Amarone della Valpolicella Classico. Kryddig smak med liten sötma, inslag av fat, torkade körsbär, romrussin, nötter, vanilj och choklad. Serveras vid cirka 18°C till kraftiga rätter av mörkt kött eller till lagrade hårdostar. Pris: 295 kr

Brunello di Montalcino, Nyanserad, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av russin, ceder, torkade tranbär, kakao, nypon, kanel och salvia. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött. Pris: 279 kr 

Amarone della Valpolicella, Kryddig, utvecklad smak med inslag av fat, romrussin, choklad, mörka körsbär, nötter och kanel. Serveras vid cirka 18°C till vällagrade hårdostar eller till smakrika rätter av mörkt kött. Pris: 399 kr 

Tips till studenten!

Hej allihopa, nu är det studenttider och jag tänkte tipsa er om några student-presenter under 500kr. När man tar studenten är det ett bra tillfälle att börja spara ihop lite grejer till att flytta hemifrån, om man nu inte redan gjort det. Att spara ihop ett gäng snygga koppar, tallrikar, glas med mera tycker jag är en riktigt bra idé. Det flesta har råd att köpa en tallrik eller en kopp som matchar till den blivande studentens samling. Jag tycker även att det är ganska tråkigt att behöva åka och köpa vaser, glas, bestick och sånt när man väl flyttar.. för att man måste ha det! Så det är toppen att få i studentpresent. 

x  Tips nummer 1 – Champagneglas! Vinglas eller andra glas är alltid kul att ha när man bjuder hem vänner och bekanta. Något snyggt att servera drycken i är alltså aldrig fel, speciellt inte dessa snyggingar från Ittala! 

StudentChampagneglas

x  Tips nummer 2 – Bestick! Att ha för mycket bestick, det har väl ingen? Det är väldigt bra att ha och håller i all eeevighet! 

Studentbestick

x  Tips nummer 3 – Skålar! Muggar, tallrikar eller annat kul att matcha med. Att önska sig produkter från en speciell serie är toppen. Denna serie är designad av Filippa K för Rörstrand. Jag älskar det! 

Studentset

Det var väl sisodär… 8 år sen jag tog studenten. Nu när jag är vuxen och typ.. 20++ så måste jag köpa allt sådant alldeles själv. Jag har även långt till närmaste Ikea så att få såna produkter i present tycker jag är guld värt, kanske tråkigt när man är 18 men absolut värt det när man är.. 20++, jag lovar!

[ Inlägget är i samarbete med KitchenTime & ConfidentLiving ]

Bröllop!

[ Ransbergs Kyrka, Tibro & Sventorps Bygdegård, Skövde / Lördagen den 27 Maj ]

Tänk va fort det går över, månader av planering för just bara en dag, bröllopsdagen. Det ska vara en av de bästa dagarna i ens liv. Jag fick den äran att få vara tärna till den vackra bruden Angelique. Vilket ansvar, och va läskigt, och kul! Ja allt på samma gång. Jag minns att vi möttes under hösten 2010, vi började i samma klass och fick göra grupparbete tillsammans, och sen dess har vi hållit ihop! Och jag fick vara tärna, Once in a lifetime! Jag glömde att njuta under dagen, jag var nog nervösast av alla! haha Men nu när jag kollar tillbaka på bilderna njuter jag desto mer.

Vilken lyckad dag! 

Skärmavbild 2017-05-29 kl. 12.20.37

Grattis till Herr och Fru Gertsson, Angelique & Martin. 

Skärmavbild 2017-05-29 kl. 12.09.29 Skärmavbild 2017-05-29 kl. 12.07.01Skärmavbild 2017-05-29 kl. 12.11.33 Skärmavbild 2017-05-29 kl. 12.28.55

Det är inte varje dag vi blir bjudna på bröllop, och om några veckor ska jag gå på ett till! Det är ju hur kul som helst. Jag har nog kommit in i den här åldern då alla vänner och bekanta börjar gifta sig. Såå förhoppningsvis får jag komma på ännu fler bröllop! Men hur många prickar in det här underbara vädret? Snacka om tur, det va nästan lite föööör varmt! haha 

Till er som gillar Nyttigt :)

Nyttigare tips på desserter kommer här! 

[ Fruktsallad – Gör det själv ]

Det måste ju vara en av de enklaste desserterna man kan göra? Vad kan gå fel egentligen? Det här blev faktiskt en persikosallad toppad med svärmors flytande honung, grobladstopping och lite mynta för att göra det extra fräscht. Till och med Märta var lite intresserad av det hela. Gott att äta precis så eller servera med en klick grädde eller glass, men då blir det ju inte sådär ”nyttigt” som jag vet att många av er där ute gillar. 

FruitSalad2 FruitSalad1


[ Proteinpudding – Med lite hjälp ]

Jag har faktiskt testat några proteinpuddingar från Fast, har sett grejen lite överallt så varför inte testa. Men vet ni vad, jag kunde inte hålla mig, jag toppade dom nyttiga puddingarna med kolasås och saltade jordnötter! haha. Jag testade en Cookies & Cream och en Choklad, goda båda två och enkelt att ha dom förvarade i kylen. Perfekt när sötsuget sätter fart direkt efter träningen kanske?  

FastProtein1

Ha en fortsatt härlig dag allihopa! 🙂 

 

CoffeeToGo!

[ CoffeeLove ]

Hej på er! Nuuu ska jag visa er min nya snygging här hemma. Jag bara älskar alla KitchenAid produkter, min Artisan har äntligen fått en kompis (efter ca 7 års ensamhet) en To Go kaffebryggare. Jag har länge kikat runt efter både ny vattenkokare och kaffebryggare.. Min sambo dricker knappt kaffe längre och jag dricker nästan bara kaffe på jobbet, så vad skulle egentligen passa bättre än en Coffee To Go? Något lyxigt bara till mig själv. Spana in ännu fler KitchenAid produkter här – KitchenAid  . Visst blir man förälskar i allt? 

KitchenAidCoffe2

Många vill ju kanske inte bara ha en kopp kaffe när det är dags för kalas, jag tycker att det finns massa snygga kaffebryggare, är det modernt med kaffe nu? Har ni sett dom här vakuum bryggarna? Ser så coolt ut, det måste ni spana in om ni missat dom. Det finns hur mycket som helst! Gör en dykning in i djungeln av kaffebryggare! Alltid hittar man nått läckert som får en extra fin plats i köket. 

Denna To Go bryggare från KitchenAid har tre alternativa mått för att brygga kaffe. En liten, mellan och stor kopp! Den stora koppen räcker till 2 – 3 mindre koppar ”3 st normala koppar för mig”! Ladda bryggaren på kvällen och klicka igång den på morgonen så är dagen räddad från start. Brygg direkt i en vanlig mugg eller i Take away muggen om du är på språng. 

KitchenAidCoffe1GoodmorningCoffe

Såhär enkelt är det –  Välj ditt favoritkaffe och brygga rätt mängd bara för dig! Den eleganta, kompakta designen är perfekt för din bänkskiva och brygger direkt i den medföljande termomuggen eller i favoritkoppen. Fyll vatten i den avtagbara vattentanken, lägg i ditt favoritkaffe i det återanvändbara guld-ton filtret och tryck på ON för att starta bryggningen. Inga expertkunskaper krävs. En signal ljuder när kaffebryggaren slås på och knappen lyser blå, när den stängs av ljuder signalen tre gånger. Ljudsignal ljuder tre gånger när bryggningen är klar.

[ Inlägget är i samarbete med Bagaren & Kocken ]

 

Pudding a la Chia

Ingredienser

  • 5 msk Chiafrön
  • 2 dl Mjölk
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 2 tsk Honung
  • Mango
  • Jordgubbar
  • Hallon
  • Grobladstopping

Hej på er, Idag kommer det ett recept som jag faktiskt inte är så förtjust i själv. Det är Chiapudding.. Jag har lite svårt för konsistensen men min sambo Henrik tycker att det är helt ok. Det är ju dunder nyttigt tydligen så det är väl bara att köra på. Såhär ser det i alla fall ut när jag gör Henriks frukost-puddingar. Perfekt att göra dagen innan så är det bara att ta fram och hugga in sådär på morgonkvisten. 

Gör såhär, 2 portioner.

Häll upp 2,5 msk chiafrön i vardera skål. Blanda sedan i 1 tsk honung samt 1/2 tsk vaniljpulver i varje skål.

Tillsätt 1 dl mjölk (mjölken går att byta ut mot tex. havremjölk, sojamjölk eller liknande) i varje skål och rör om tills allt är väl blandat. Lägg ned några skivor av jordgubb i skålarna.

Låt stå i kylen några timmar, gärna över natten.

Toppa puddingen med med mango, hallon och grobladstopping för lite extra krisp.

Servera!

AlaChia1 Alachia2

Ät och njut! 

Klassiska Kolasnittar

Ingredienser

  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • + jordnötter
  • + mörk choklad

Ibland vill man bara ha det vanliga, det goda, och det som fungerar till alla tillfällen. Japp det är kolakakor/kolasnittar. Det är en av de godaste kakorna -tycker jag! Gör klassiska eller som jag och toppa med jordnötter och mörk choklad, dom blev faktiskt liiiiite godare med toppingen. Man tager vad man haver och gör det ännu godare! 

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 175 ° C

Blanda ihop alla ingredienser utom toppingen (jordnötter/choklad).

Blanda ihop till en jämn och slät deg.

Dela degen i två delar och rulla ut till längder på en plåt med bakplåtspapper.

Platta till längderna en aning och strö över eventuell topping.

Grädda i mitten av ugnen under ca 12 minuter.

kolasnittar2 kolasnitt1

Translated: Yummy Cookies

100 g of soft butter
1 dl of sugarcane
2 tablespoons syrup
1 teaspoon vanilla powder
2 1/2 dl of wheat flour
1 teaspoon baking soda
+ Peanuts
+ Dark chocolate

Put the oven at 175 ° C

Mix all ingredients except the toppings (peanuts / chocolate).

Mix into a smooth dough.

Divide the dough into two pieces and roll out to lengths on a sheet of baking paper.

Flat to the lengths slightly and sprinkle over your topping.

Bake in the middle of the oven for about 12 minutes.

Let cool and serve! 

Bakad avokado med ägg och lax

Ingredienser

  • 2 st avokado
  • 4 st äggulor
  • 2 skivor kallrökt lax
  • Salt
  • Peppar
  • Chiliflakes

Här kommer ett tips på en enkel avokado rätt med ägg och lax. Jag råkade ha inne några stycken för länge i ugnen och det blev ingen höjdare med bränd avokado så mitt tips är att hålla koll på tiden. Det är även godare när äggulan är lite krämigare – i min smak i alla fall men smaken är ju som baken. Har man lite större gulor kan man även gröpa ur lite extra så hålet i avokadon blir större. Perfekt till buffén. 

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 180°C

Dela avokadon i två delar, tag ut kärnan. Lägg avokadon på en plåt med bakplåtspapper.

Lägg i äggulorna i det hål som blir efter kärnan. En äggula i varje halva.

Krydda halvorna med salt, peppar och chiliflakes. Krydda efter tycke och smak, det går alltid att krydda på mer innan servering.

Ställ in plåten med avokadon i ugnen och baka i ca 15 minuter. Äggulan ska gärna vara lite lös.

Låt svalna och servera med en tunn skiva kallrökt lax.

Cylinda-BakadAvokado2Cylinda-BakadAvokado1 Cylinda-BakadAvokado3

[ Recept och bilder är framtagna i samarbete med Cylinda ]