Ingredienser

  • 5 dl mjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk salt
  • 4 msk socker
  • 2 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 4 msk smält smör

Nu börjar jag ladda upp lite juligare recept, vad säger ni om det? Egentligen tycker jag att saffran är en krydda man kan använda året om men visst är det ju lite extra julkänsla i det ändå. Idag bjuder jag på Amerikanska pannkakor med saffran och en härlig hemmagjort björnbärssås. 

American pancakes med saffran!

Gör såhär: 

Vispa ihop mjöl salt, socker, saffran & bakpulver i en bunke.

Vispa sedan ser mjölk, ägg och smält smör.

Steka i smör (behövs knappt) på medelhög värme.

Jag brukar använda ett decilitermått att klicka ut smeten med i stekpannan.

Stek tills det börjar komma upp bubblor på ovansidan, vänd och stek tills de är gyllenbruna. Pannkakorna blir ca 1 cm tjocka.

Servera!

Björnbärssås: Koka upp 3 dl frysta björnbär i en kastrull, tillsätt ca 1/2 dl florsocker. Låt sjuda i ca 10 minuter och smaka av så att det inte blir för surt eller sött. 

pancakesaffron2 saffranspancake1

Translated: American pancakes with saffron!

5 dl flour
4 tsp baking powder
0.5 g saffron
1 teaspoon salt
4 tablespoons sugar
2 eggs
3 dl milk
4 tablespoons melted butter

Whisk together flour, salt, sugar, saffron and baking powder in a bowl.

Beat the milk, egg and melted butter.

Fry in butter (needed barely) on medium heat.

I usually use a measuring cup to click out the batter in the pan.

Cook until it begins to come up the bubbles on the top, flip and fry until golden brown. The pancakes are approximately 1 cm thick.

Serve!