Ingredienser

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 st gelatinblad
  • 50 g vit choklad
  • 1 tsk lakritspulver

När vi kom hem från semestern upptäckte jag att vi hade hur mycket grädde som helst i kylen. Så varför inte göra en stor pannacotta? Som en tårta, kan man göra en enklare tårta? Lätt som en plätt att toppa med de bären man har hemma och något gott att ha i. En pannacotta med bara vanilj är inte helt fel. 

Gör såhär: (2 portioner – går jättebra att dubbla!)

Lägg gelatinbladen i kallt vatten så att de mjuknar.

Koka upp grädden tillsammans med lakrits och florsockret.

Tag av från värmen och tillsätt chokladen och de mjuka gelatinbladen.

Häll upp pannacottan i två glas och låt stå i kylen över natten.

Toppa med florsocker, björnbär, krusbär, ängssyra och chokladpluppar innan servering!

MUMS! 

PannacottaCake2 PannacottaCake1


Ät och njut!