Ingredienser

  • Muffins:
  • 50 g smält smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • Marängfluff:
  • 2 st äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1/2 tsk pressad citronsaft
  • 2 tsk vaniljsocker

Ojojoj va länge sen det ploppade upp cupcakes här i bloggen! Men nu är det dags igen, påsk-cupcakes! Vaniljmuffins med gult vaniljfluff! Muffinsformarna och strösslet finns att köpa i LittleDessert´s webbshop, välkommen att kika in! 

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 175 ° C och smält smöret i en skål. Det går jättebra att smälta smöret i mikrovågsugnen.

Vispa ägg och socker poröst.

Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Blanda sedan ned de torra ingredienserna i de övriga under omrörning.

Fyll muffinsformar, fyll ca 2 / 3 av formen.

Grädda muffinsen i ca 10 – 15 minuter beroende på storlek.

Medan muffinsen svalnar är det dags att göra Marängfluffet!

Vispa äggvitorna till tjockt skum. Det skall gå att vända bunken upp och ned utan att marängen rinner ur.

Tillsätt citronsaft, vaniljsocker och strösocker under vispning. Vispa till en glansig och jämn maräng.

Fyll en spritspåse och spritsa toppar på dom avsvalnade muffinsen, servera! (Bränn en snygg yta på marängen om det önskas).