Ingredienser
- 2 st rödlökar
- 3/4 dl ättikssprit (12%)
- 1/2 dl strösocker
- 2 dl vatten
- 1 krm salt
Picklad rödlök, inlagd rödlök eller va man nu vill kalla det. Detta passar till det mesta tycker jag och jag gillar att ha några brukar hemma i kylen, de håller hur länge som helst! Perfekt till korv med bröd, hamburgare, sallader.. mm. Det blir en härlig smak!
Gör såhär:
Skiva rödlökarna, skriva gärna väldigt tunt och lägg i burkar.
Koka upp ättika, vatten, salt och socker i en kastrull. Låt svalna.
Häll över ättikslagen över rödlökarna så att det täcket. Låt stå i kylen.
Dessa ska stå minst 2 timmar men gärna längre.
Pickled onions
2 red onions
3/4 dl vinegar (12%)
1/2 dl granulated sugar
2 dl of water
1 pinch of salt
Slice red onions very thin and put in jars.
Boil the vinegar, water, salt and sugar in a saucepan. Let cool.
Pour over in the jars with red onions as it covers. Let stand in the refrigerator.
These should be at least 2 hours in the refrigerator but preferably longer.
Kommentera
Skriv vad du tycker om inlägget