Ingredienser

  • 500g skalad potatis
  • 1 st purjolök
  • 1 st buljongtärning, grönsak
  • 1 msk rapsolja
  • 8 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • Salt & Peppar

I samarbete med Cylinda.se har vi tagit fram denna mumsiga soppa. Nu är hösten här! Det är kallare och lite ruggigare ute nu. Det är så härligt att komma in, slå sig ner och hugga in på en varm soppa. Mums!

Gör såhär: 4 portioner

Skala och skiva potatisen. Tvätta och skiva purjolöken. Koka potatisen i rikligt med vatten, låt koka i 10 min.

Häll av vattnet och tillsätt purjolöken. Smula ned buljongtärningen och tillsätt oljan. Hetta upp och rör om.

Tillsätt vattnet och låt koka i ca 10-15 minuter. Tillsätt grädden.

Mixa!

Smaka av med salt och peppar.

Tillsätt mer vatten och/eller grädde vid behov.

Serranochips: 

Dela serranoskivor i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Torka i mitten av ugnen på 200°C i ca 10 minuter.

Toppa på soppan vid servering!

Vegansk tips: Byt ut grädden mot vatten eller sojagrädde. Servera utan serranochips.

Lite extra hetta? Koka med 1 tsk sambal oelek.


Cylinda-PotatisPurjoSoppa2Cylinda-PotatisPurjoSoppa1 Cylinda-PotatisPurjosoppa4


Härliga höst!