Ingredienser

  • 5 msk Chiafrön
  • 2 dl Mjölk
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 2 tsk Honung
  • Mango
  • Jordgubbar
  • Hallon
  • Grobladstopping

Hej på er, Idag kommer det ett recept som jag faktiskt inte är så förtjust i själv. Det är Chiapudding.. Jag har lite svårt för konsistensen men min sambo Henrik tycker att det är helt ok. Det är ju dunder nyttigt tydligen så det är väl bara att köra på. Såhär ser det i alla fall ut när jag gör Henriks frukost-puddingar. Perfekt att göra dagen innan så är det bara att ta fram och hugga in sådär på morgonkvisten. 

Gör såhär, 2 portioner.

Häll upp 2,5 msk chiafrön i vardera skål. Blanda sedan i 1 tsk honung samt 1/2 tsk vaniljpulver i varje skål.

Tillsätt 1 dl mjölk (mjölken går att byta ut mot tex. havremjölk, sojamjölk eller liknande) i varje skål och rör om tills allt är väl blandat. Lägg ned några skivor av jordgubb i skålarna.

Låt stå i kylen några timmar, gärna över natten.

Toppa puddingen med med mango, hallon och grobladstopping för lite extra krisp.

Servera!

AlaChia1 Alachia2

Ät och njut!