Ingredienser

  • Muffin:
  • 50g smält smör
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl mjöl
  • 1msk vaniljsocker
  • ca 100g rabarber
  • Frosting:
  • 20g smör
  • 60g philadelphiaost
  • 4-5 dl florsocker
  • 1tsk kanel

Oj va de va länge sen det var sen jag gjorde cupcakes sist! Det var verkligen på tiden, det är ju faktiskt riktigt gott när man inte äter det så ofta. Cupcaksen fick ett litet barn-kalas tema med de super söta sugarpaste dekorationerna. 

Gör såhär: (ca 8 cupcakes)

Muffins: Sätt ugnen på 175 grader, Smält smöret, Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i de övriga ingredienserna försiktigt. Hacka rabarbern och lägg i botten av muffinsformarna. Blanda smeten väl och fyll formerna med smeten. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.

Frosting: Rör om smör och philadelphiaost ordentligt. Blanda i lite av florsockret i taget och tillsätt sedan kanelen. Fyll en spritspåse och spritsa snygga toppar på muffinsen!

– Jag har dekorerat cupcaksen med sugarpaste (super enkel att arbeta med) och utstickare från Tartdecor.se, och använt chokladfärg blandat med vatten som finns att köpa här i butiken. Muffinsformarna finns även att köpa Här! 

Translated: Rhubarb cupcakes with cinnamon frosting!

Cake:
50g melted butter
1 egg
1 dl sugar
1 teaspoon baking powder
1 dl milk
2 dl flour
1 tablespoon vanilla sugar
about 100g rhubarb

Frosting:
20g butter
60g cream cheese
4-5 dl powdered sugar
1 teaspoon cinnamon

Cake: Preheat the oven to 175 °C degrees, melt the butter, beat eggs and sugar until fluffy. Mix in other ingredients carefully. Chop the rhubarb and place in the bottom of the muffin molds. Mix the batter well and fill forms with the batter. Bake in the oven for about 15 minutes.

Frosting: Stir the butter and cream cheese thoroughly. Mix in a bit of icing sugar at a time, then add the cinnamon. Fill a piping bag and pipe the fancy tops of the muffins!