Ingredienser

  • - Rulltårta -
  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • - Mousse -
  • 1 dl dulce de leche
  • 1 msk chokaldsås
  • 1 dl vispad grädde

Vanilj-rulltårta med dulce de leche mousse! 

Tjenare allesammans, vad sägs om lite Dulce de leche, det var väl länge sen va? Vad är egentligen Dulce de leche, översatt är de typ ”sötad mjölk” som famställs genom att mjölk och socker kokas ihop under super lång tid. Och vad har man det till? Jo, som smaksättning i bakverk, glass, kanske till en lite karamellig smak i kaffet? Mums!  

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 190°C.

Börja med rulltårtan, vispa ihop ägg och socker fluffigt. Tillsätt resterande ingredienser under långsam omrörning. Rör om tills att är blandat och du har en slät och fin smet.

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ett ganska tunt lager. Grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen. Rulltårtan ska ha en lätt gyllenbrun färg på toppen.

Medan rulltårtan gräddas kan du göra fyllningen. Vispa grädden hårt och fluffigt. Rör ner chokladsås och dulce de lechen i grädden, rör om ordentligt men försiktigt så att moussen blir slät.

Tag ut rulltårtan ut ugnen och vänd den upp och ned. Låt svalna. Om du är snabb med att breda på moussen kommer den att smälta av värmen. Bred på moussen när rulltårtan har svalnat och rulla ihop till en lång rulle.

Topping: Toppa med några frysta bär, florsocker, chokladsås och riven choklad – Det går inte att få för mycket av det goda så att säga!

dulcetarta3 DulceTarta2 DulceTarta1

Translated: Swiss roll with dulce de leech mousse! 

– Swiss roll –
3 eggs
1.5 dl sugar
1.5 dl flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon vanilla powder

– Mousse –
1 dl dulce de leche
1 tablespoon chocolate sauce
1 dl whipped cream

Do: 

Preheat the oven to 190 ° C.

Start doing the swiss roll, whisk together the eggs and sugar until fluffy. Add remaining ingredients with slow stirring. Stir until blended and you have a smooth and fine batter.

Spread the batter on a baking sheet with parchment paper, a fairly thin layer. Bake for about 10 minutes in the middle of the oven. Swiss roll should have a light golden brown color at the top when its ready.

While the cake is baked, you can make the filling. Whip the cream until stiff and fluffy. Stir in the chocolate and dulce de leche in the cream, stir thoroughly, but gently, so that the mousse becomes smooth.

Remove the cake out of the oven and turn it upside down. Let cool. If you are quick to wide on the mousse will melt in the heat. Spread the mousse when rolling the cake has cooled down and roll up into a long roll.

Topping: Garnish with some frozen berries, icing sugar, chocolate sauce and grated chocolate – I can not get too much of these goodies!