Ingredienser

  • 50g jäst
  • 2,5dl vatten
  • 2dl grahamsmjöl
  • 2dl lantbrödsmjöl
  • 1dl vetemjöl
  • 2msk honung
  • 2krm salt
  • 2krm peppar

Jag har fått en sån söt liten jäskorg av min mormor, jag har önskat mig en sån jätte länge nu! Jag använde jäskorgar mycket förr i tiden under konditori utbildningen men har inte haft någon egen. Nu ska jag äntligen testa den och detta blev det snygga resultatet, och självklart blev brödet mycket gott också! Visst är det roligt med massa roliga bakredskap?

Gör såhär: (1 bröd)

Smula jästen i en bunke, lös upp jästen med någon matsked ljummet vatten, 37grader.

Blanda i lite mjöl och lite vatten i taget, vattnet skall vara 37grader.

Blanda i honungen och kryddorna i degen.

Låt degen jäsa i ca 30 – 40 minuter.

Jag har använt mig av en jäskorg så efter jäsning vänds bara degen upp på en plåt med bakplåtspapper och in i ugnen på en gång. Bröden blir ganska luftigt om det inte kavlas eller bakas ut efter jäsningen.

Grädda i 25 – 30 minuter på 200grader i mitten av ugnen.