Ingredienser

  • --- Saffransrutor ---
  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 pkt saffran
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • --- Glasyr ---
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk grädde
  • 1 dl kokos

Små godingar till julbordet kanske? 

Gör såhär: (ca ca 15 bitar)

Sätt ugnen på 175°C.

Klä en form med bakplåtspapper, ca 20 x 20 cm.

Smält smöret tillsammans med saffranet och rör ned mjölken. Låt svalna.

Vispa upp ägg, vaniljpulver och socker fluffigt. Tillsätt bakpulvret.

Tillsätt sedan mjölet under omrörning. Tillsätt sedan smörblandningen.

Häll upp i formen och grädde i ca 30 minuter eller tills kakan har fått en gyllenbrun färg på toppen.

Låt svalna.

Glasyr: 

Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Rör om till en slät glasyr.

Blir glasyren för hård så späd med vatten och om den blir för lös, tillsätt mer florsocker. 

Bred på glasyren på en avsvalnade kakan och toppa med kokosen.

Servera!

Saffransrutor2 Saffransrutor1

Mums!