Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 msk grädde
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 mogna bananer
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Det var riktigt länge sen det serverades muffins här i bloggen så varför inte slägga ihop några saftiga bananmuffins. Enkelt snabbt och gott! Ett tips till detta recept är att krydda smeten med ett stänk kanel och lite kardemumma, bara lite för smaken av bananen ska framhävas. 

Gör såhär: ca 12 st muffins 

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret i en kastrull och låt svalna.

Vispa upp ägg tillsammans med socker, vaniljsocker, bakpulver och salt.

Rör sedan ned smöret och grädden under omrörning, lite i taget. Skiva ner bananerna och tillsätt sedan mjölet.

Häll smeten i muffinsformar.

Gräddas i ca 15 minuter beroende på storlek.

Servera gärna med lite glass eller vispad grädde.

bananamuff2bababmuff1

Translated: Banana muffins! (12 pcs)

75 g butter
2 1/2 dl sugar
2 tablespoons cream
1/4 teaspoon salt
1 teaspoon vanilla
2 eggs
2 bananas
2 1/2 dl flour
2 teaspoons baking powder

Preheat the oven to 175 ° C.

Melt the butter in a pan and let cool.

Whisk the eggs with the sugar, vanilla sugar, baking powder and salt.

Then stir in the butter and the cream. Slice down the bananas, then add the flour.

Fill about 12 pcs of cups with the batter.

Bake in about 15 minutes depending on size.