Ingredienser

  • 150 g smält smör
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 2 1/2 dl socker
  • 100 gram riven mandelmassa
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk kardemumma
  • 3 ägg

En perfekt kaka att frysa in i bitar och ta fram vid oväntat som väntat besök. Vispa lite grädde och vips har man en perfekt semmelkladdkaka som smakar gudomligt! Äter du kanske inte klassiska semlor så tror jag att detta kanske skulle vara ett mumsigt alternativ till dig. 

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 180°C.

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Gillar du super kladdigt? Skippa bakpulvret. 

Tillsätt smör, ägg och mandelmassa och rör i hop till en slät smet.

Häll över smeten i en form.

Grädda i mitten av ugnen under 20 min för att få en kladdig och härlig. Grädda några minuter till om du vill ha den lite mer fast.

Låt svalna och servera med grädde!

Semmelkladd2 Semmelkladd1

Ät och njut!