Ingredienser

  • 150 g smält smör
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 2 1/2 dl socker
  • 100 gram riven mandelmassa
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk kardemumma
  • 3 ägg

Nu ni! Här kommer det riktigt goda grejer! Vi är ju mitt i semmel-tider just nu och vad passar bättre än en semmelkladdkaka? Klassiska semlor i all ära men att göra det till en kladdkaka är riktigt goda grejer det! Ni som gillar semlor – det här är ett måste att baka! 

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 180°C.

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

Tillsätt smör, ägg och mandelmassa och rör i hop till en slät smet.

Häll över smeten i en form.

Grädda i mitten av ugnen under 20 min för att få en kladdig och härlig. Grädda några minuter till om du vill ha den lite mer fast.

Låt svalna och toppa med grädde och jordgubbar!

semmelkladd3 semmelkladd1 semmelkladd2 semmelkladd4

Translated: Swedish Semlor as mud cake!

150g melted butter
2 1/2 dl flour
2 1/2 dl sugar
100 grams grated almond
1/2 teaspoon salt
1/2 tablespoon cardamom
3 eggs

Preheat the oven to 180 ° C.

Mix together the dry ingredients in a bowl.

Add butter, eggs and almond paste and stir in the crowd until smooth.

Pour the batter into a mold.

Bake in center of oven for 20 min to get it messy and delightful. Bake a few more minutes if you want it a little bit more solid.

Allow to cool and top with whipped cream and strawberries!