Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 5 st äpplen
  • 2 dl dulce de leche baking

Vad sägs om en extra god paj? Från ett recept på en helt vanlig och super enkel smulpaj med äpplen tillsatte jag dulce de leche. Marinera äpplena i dulce de leche baking från Pampas Deli och få en helt ny smak på en enkel smulpaj – hur gott som helst! 

Gör såhär: 

Blanda ihop ingredienserna till degen, smör, socker och mjöl – blanda till det blivit en smulig massa.

Skiva äpplena och blanda ihop med dulce de leche baking.

Tag hälften av smulorna och lägg i botten av en pajform.

Häll över äpplena och om det behövs kan du ringla över lite extra dulce de leche. Häll över resten av smulorna.

Grädda i mitten av ugnen på ca 210 °C  i 25 minuter.

Servera med vispad grädde!

———-

Crumble cake with dulce de leche marinated apples!

200g butter
4 dl flour
1 dl oats
1 dl granulated sugar
5 pcs apples
2 dl dulce de leche baking

Do:

Mix together the ingredients for the dough, butter, sugar and flour – mix it become a crumbly mass.

Slice the apples and mix together with dulce de leche baking.

Take half of the crumbs and place in the bottom of a pie dish.

Pour over the apples and if necessary, you can drizzle with a little extra dulce de leche. Pour over the rest of the crumbs.

Bake in center of oven at about 210 ° C for 25 minutes.

Serve with whipped cream!