Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g jordgubbar
  • 100 g rabarber

[ Finns det något bättre till sommarfikat? ]

En smulpaj är kanske något man orkar ge sig på i värmen och visst är det bland det godaste som finns att fika med under sommaren? Det är svårt att gå till fler härliga sommar-smaker i ett, jordgubbar och rabarber är nog bland det godaste som kikar fram under sommaren. 

Gör såhär: 

Blanda ihop ingredienserna till degen, smör, socker och mjöl – blanda till det blivit en smulig massa.

Dela jordgubbarna på mitten och skiva rabarbern.

Tag hälften av smulorna och lägg i botten av en pajform.

Lägg på jordgubbarna och rabarbern.

Häll över resten av smulorna.

Grädda i mitten av ugnen på ca 210 °C i ca 20 minuter.

Servera med vispad grädde eller krämig vaniljsås!

smuliss1smuliss2

Translated: Swedish crumble cake with strawberries and rhubarb!

200g butter
4 dl flour
1 dl granulated sugar
200 g strawberries
100 g of rhubarb

Mix together the ingredients for the dough, butter, sugar and flour – mix it become a crumbly mass.

Share the strawberries and rhubarb.

Take half of the crumbs and place in the bottom of a pie plate.

Add the strawberries and rhubarb.

Pour the rest of the crumbs.

Bake in oven at about 210 ° C for about 20 minutes.

Serve with whipped cream or creamy custard!