Ingredienser

  • 1 smördegsplatta
  • 1 st äpple
  • 1 msk socker
  • 1 tsk kanel

Perfekt till din picknick! En enkel paj som går helt utmärkt att äta med händerna men gärna med en servett om man nu gillar vaniljsås. Istället för att göra den här pajen med äpple så varför inte testa med persika eller något annat gott? 

Enkel äppelpaj!

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200° C.

Tina upp en smördegsplatta.

Skär äpplet i tunna skivor och lägg i en skål tillsammans med socker och kanel.

Låt äpplet ligga i marinaden i ca 15 minuter.

Lägg smördegsplattan på en plåt med bakplåtspapper och lägg över äppelskivorna jämt över smördegen.

Grädda i mitten av ugnen under ca 20 minuter eller tills degen fått en gyllenbrun färg.

Servera gärna med glass eller vaniljsås. 

applesmörre2applesmörre1

Translated: Simple apple pie!

1 puff pastry plate
1 tbsp sugar
1 teaspoon cinnamon
1 apple

Preheat the oven to 200 ° C.

Thaw the puff pastry sheet.

Cut the apple into thin slices and place in a bowl with the sugar and cinnamon.

Let the apple lie in the marinade for about 15 minutes.

Place pastry on a baking sheet with parchment paper and place the apple slices evenly over the pastry.

Bake in center of oven for about 20 minutes or until dough is given a golden brown color.

Serve with ice cream!