Ingredienser

  • -- Sockerkaka --
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 30 g smält smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 tsk färskpressad citron

Hej på er! Här kommer en ganska enkel tårta, eller så kanske man kan kalla det för sockerkaka deluxe med massa gott både i och på! Mums! Du kan toppa och fylla med precis vad du vill, det är bara fantasin som sätter stopp. Varför inte toppa med jordgubbsgrädde och färska björnbär? Det verkar ju himlens gott det med. Eller använd grädde inuti också istället för färskostkräm. Hoppas kunna inspirera er på vägen i alla fall! 

Gör såhär: [Sockerkakan]

Sätt ugnen på 175°C grader

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Fyll en smord (med smör) och bröad (med ströbröd) kakform.

Grädda sockerkakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter, prova med en sticka, sockerkakan ska inte vara kladdig.

Låt kakan svalna och dela kakan till 2 lager.

Gör såhär: [Färskostkräm]

Vispa ihop 500g philadelphiaost med 2 dl florsocker, 100 g rumstempererat smör och 1 nypa vaniljpulver. Vänd sedan i ca 1 – 2 dl vispad grädde för att få till en bra konsistens, tillsätt även lite citronsaft efter smak.

Spritsa ut krämen på första lagret av sockerkaka, täck sedan med andra lagret sockerkaka och toppa!

Gör såhär: [Topping]

Vispa grädden fluffigt(ca 3dl) med vaniljpulver(1 nypa) och vaniljsocker(1 msk). Spritsa på grädden på sockerkakan när den har svalnat. Skiva eller använd hela jordgubbar till dekoration, toppa även med hallon, mynta och mini maränger! Med fördel kan du även pudra på lite florsocker innan serveringen.

SockerkakaCake2 SockerkakaCake1

Ät och njut!