Jag fick ett erbjudande från Kungsörnen att testa deras bakmixer, och självklart vill jag det! Här kommer en snabb brunch med två av Kungsörnens bakmixar! I söndags steg jag upp och blev super sugen på en härlig brunch, alltså en härlig frukost och lunch i ett, en sen frukost kan man också kalla det. Det blev ett litet ihop plock av det som kylen hade att erbjuda. 

Kungsörnens Grekiskt lantbröd: Jag gick upp och satte en deg på jäsning – kungsörnens brödmix Grekiskt lantbröd som är en av mina absoluta favoriter. Det går så snabbt att bara blanda ihop lite jäst och vatten tillsammans med mixen. Istället för att använda färsk jäst använde jag torrjäst och värme vattnet till 40 grader istället, detta fungerar lika bra som färsk jäst. Jag är dålig på att göra av med just den färska jästen och tycker det är enklare att ha torrjäst hemma som håller mycket längre. 

Tips: Blanda i 2 dl hackade hasselnötter för ett riktigt gott hasselnötsbröd. Eller varför inte blanda i lite torkad frukt? 

Kungsörnens Favorit pannkakorna: Även till mina mini pannkakor hade jag en pannkaksmix från Kungsörnen, snabbt och smidigt, även detta  – perfekt att ha hemma! Jag blandade bara ihop 2 portioner enligt paketets avisering och stekte dem som plättar. Servera gärna med sylt, färska eller upptinade bär plus lite honung – mums! 

Tips: För salta pannkakor kan du blanda i lite spenat, salt och peppar och servera med rödlök och cream fresh. Toppen gott! 

Två härliga nygräddade lantbröd, vad mer kan man begära en söndagsmorgon?

Mini pannkakor, nygräddat bröd med sallad och ett stekt ägg.

Det blev en perfekt krispig yta på brödet precis som jag vill ha det.

—–

Easy and quick brunch with Kungsörnen’s baking mix! Last Sunday I got up and was super hungry for a delicious brunch, a lovely breakfast and lunch in one, or a late breakfast that you can also call it. 

Greek country bread: I got up and baked some bread – Kungsörnen´s bread mixes Greek country bread which is one of my absolute favorite bread. It goes so fast that just add a little yeast and water together with the mix. Instead of using fresh yeast, I used dry yeast and heat the water to 40 degrees instead, this works just as well as fresh yeast. I’m bad at making off with just the fresh yeast and find it easier to have dry yeast at home that will last much longer.

Tip: Mix in 2 dl chopped hazelnuts for a really good hazelnut bread. Or why not mix in some dried fruit?

Favorite pancakes: Even to my mini pancakes, I had a pancake mix from Kungsörnen, quickly and easily, even this – great to have at home! I just mixed together 2 servings according to package notification and fried them that counts. Serve with jam, fresh or thawed berries plus a little honey – yum!

Tip: For savoy pancakes, you can mix in some spinach, salt and pepper and serve with red onion and fresh cream. Super good!