Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2½ mjölk
  • 600 g vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 200 g rumsvarmt smör

Hej på er, snart är det fettisdagen och jag är super taggad! Jag älskar semlor i alla dess härliga varianter. Jag har testat ett nytt recept på semmelbullarna och fick till dom riktigt bra, super fluffiga och super goda. Hemligheten måste ha varit att lösa upp jästen i kall mjölk och att låta bullarna jäsa hur länge som helst. Har man tålamod så.. 

Gör såhär: (ca 14 st)

Lös upp jästen i den kalla mjölken, rör ihop i bakmaskin.

Blanda i resten av ingredienserna utom smöret.

Arbeta degen i bakmaskin under ca 10 min.

Dela smöret i mindre bitar och blanda i det allteftersom.

Arbeta degen i ytterligare 20 min eller tills smöret har blivit väl blandat i degen.

Låt degen stå under en handduk i 20 minuter. Rulla sedan bollar av degen, ca 14 st.

Låt bullarna jäsa i två timmar under en bakhandduk på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda sedan bullarna i 12-15 min, 200°C mitt i ugnen.

Njuuut av nygräddade semlor, finns det något bättre? 

Semmelfluff2 Semmelfluff1

Har du något speciellt tips för att göra perfekta semmelbullar?