Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 50g jäst
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 6-7 dl rotfruktsmjöl
  • 50g smör

Kungsörnens nya rotfrukts-vetemjöl blev super att baka tekakor med! Jag fick en test i förra smakboxen. Det smakade super spännande – på ett bra sätt! Lite lite smak av rotfrukter men inte mycket alls. Det var bara en liten del som var utbytt från vetemjöl till rotfruktsmjöl. Men absolut en kul grej att baka bröd med, tillsätt gärna lite riven rödbeta eller något annat gott i degen för att få lite extra smak! 

Gör såhär: (12 st bröd)

Värm upp mjölken till 37°c  i en kastrull.

Smula jästen i en bunke och tillsätt sedan mjölken och rör om tills jästen löst sig.

Tillsätt övriga ingredienser allt eftersom under omrörning i bakmaskin.

Knåda degen i ca 5 – 10 minuter.

Låt jäsa i 30 minuter.

Dela degen i 12 delar, rulla till bollar och platta till.

Lägg på en plåt med bakplåtspapper, täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter till.

Sätt ugnen på 225°c och grädda i 8 minuter i mitten av ugnen.

Pensla brödet med kallt vatten direkt när de är urtagna ur ugnen för att behålla dom fluffiga och goda!

SmakboxMjöl1 SmakboxMjöl2

Baka och njut!