Ingredienser

  • 250g Mascarponeost
  • 2 msk socker
  • 2 msk amaretto
  • 1,5 dl vispgrädde
  • ca 20 savoiardikex
  • 1 dl starkt kaffe
  • Kakao

Tiramisu känns även det lite extra ”höstigt” eller vad säger ni? Kakan blir bara godare och godare ju längre den står till sig, efter 2 dagar i kylen är den perfekt – enligt mig! 

Gör såhär: (4-6 portioner)

Vispa samman mascarpone, socker och amaretto i en stor skål till en slät smet.

Vispa grädden hårt.

Blanda samman mascarpone-blandningen med grädden försiktigt.

Doppa kexen i kaffet och lägg som det understa lagret i en fyrkantig form.

Bred på mascarpone krämen över kexen och pudra över lite kakao. Det går även att göra 2 lager! 

Låt stå i kylen i minst 2 timmar, Kakan måste dra åt sig i kaffet och amarettosmaken.

Servera!

TiramisuBLOGG2 TiramisuBLOGG1

Translated: Tiramisu!
250g mascarpone
2 tablespoons sugar
2 tablespoons amaretto
1.5 dl cream
about 20 savoiardi
1 dl strong coffee
Cocoa

Whisk together the mascarpone, sugar and amaretto in a large bowl until smooth.

Whip the cream until stiff.

Mix together the mascarpone mixture with the cream gently.

Dip biscuits in coffee and add to the bottom layer in a square shape.

Spread the mascarpone cream over the biscuits and dust with a little bit of cocoa powder. It is also possible to make 2 layers!

Let stand in refrigerator at least 2 hours, the cake must pull in the coffee and amaretto taste.

Serve!