Ingredienser

  • 4 bitar av torskfilé (ca 125g per portion)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Äggsås:
  • 1 st kokt ägg
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk Finhackad persilja
  • Salt
  • Svartpeppar

Hej, Jag har helt glömt att publicera denna goding i samarbete med Cylinda.se , vi har kokat ihop en smarrig fisk med såååå god äggsås, måste testats, det är så lätt! 

Ugnsstekt torsk med kokt potatis och äggsås. 

Gör såhär: (4 portioner)

Sätt ugnen på 175°C.

Lägg torsken på en plåt med bakplåtspapper.

Strö över salt och vitpeppar.

Stek i ugnen under ca 20 – 30 minuter beroende på hur tjocka bitarna är. Innertemperaturen ska vara ca 56°C. 

Häll i mjöl och hälften av mjölken i en kastrull, rör ihop och häll över resten av mjölken.

Låt koka i ca 3 minuter under omrörning eller tills såsen börjar tjockna.

Hacka ägget och rör ner i såsen.

Rör ner persiljan och smaka av med salt och svartpeppar.

Servera med kokt potatis, ägghalvor och ärtskott! 


Cylinda-TorskÄggsås5 Cylinda-TorskÄggsås2

Mums!