Glad våffeldag allesammans, våffeldagen är en av mina favvo dagar! Jag älskar våfflor i alla smaker som ni säkert har märkt nu under den senaste veckan då jag bara lagt upp massa våffel-recept! 

Vad sägs att fira Våffeldagen med en våffeltårta? 

Jag har gjort klassiska våfflor med en matsked vaniljsocker i. Sen har jag gjort våningar med hallonsylt, grädde och chokladsås på alla lager och på toppen toppat med lite extra grädde och en söt flagga! 

Perfekta våfflor passande en våffeltårta: 

  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 3 msk olja
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk strösocker
  • Grädde
  • Chokladsås
  • Sylt
  • Kokos
Gör såhär: 
Blanda ihop hälften av mjölken med mjölet och vispa ihop. Häll sedan i de övriga ingredienserna. Grädda våfflorna i våffeljärn. Låt våfflorna svalna ordentligt, om våfflorna är varma kommer grädden att smälta. Bred ut en klick sylt på alla våfflorna, spritsa en klick grädde på varje ”hjärta” och ringla över lite chokladsås, sätt ihop lager på lager till en tårta. Spritsa på lite extra grädde på toppen och toppa med kokos och extra chokladsås.

Servera!

Perfect waffles becoming a waffle-cake! 

6 dl milk
3 dl flour
3 eggs
3 tbsp oil
1 tbsp vanilla sugar
1 tablespoon granulated sugar
– cream
– chocolate sauce
– jam
– coconut

Do:

Mix together half of the milk with the flour and whisk together. Then pour in the remaining ingredients. Bake the waffles in waffle iron. Let the waffles cool thoroughly, if the waffles are hot cream will melt. Spread some jam on all the waffles, pipe the whipped cream on each” heart” and drizzle with a little chocolate sauce, put together the layers of a cake. Pipe on some extra cream on top and garnish with coconut and extra chocolate sauce.
Serve!