Jag har gjort en kaffesirap som ska tillsättas i glassen, men vet ni? Den sirapen kan man tillsätta i vad man vill! Smaksättning i choklad, muffins, frosting, som topping.. ja massa annat gott! Jag måste koka ihop lite till för det där gick ju åt. 

Kaffesirap:

Koka ihop 1/2 dl ljus sirap, 2 msk strösocker, 2 msk grädde & 1 dl Cafégo Highland mist (brygg gärna starkt).

Vaniljglass:

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver

Rör ihop mjölk, grädde, vaniljpulver och socker i en bunke.

Tag ut 1 dl av blandningen och lägg i en annan skål, blanda sedan i 4 msk av kaffesirapen. Blanda sedan ihop med resten av gräddblandningen.

Häll över gräddblandningen i glassmaskinen, kör i ca 20 minuter. Har du ingen glassmaskin går det bra att frysa direkt. 

Häll över i en form och ställ i frysen, toppa gärna med lite av kaffesirapen och några kaffebönor så att glassen tar åt sig extra mycket kaffesmak.

[ Recept & bilder i samarbete med Cafégo Sofiero kafferosteri ]

Kaffe-glass3 Kaffe-glass1


Translated: Ice cream with coffee syrup!

Coffee Syrup: Cook 1/2 dl light syrup, 2 tablespoons of sugarcream, 2 tablespoons cream & 1 dl Cafégo Highland mist.

Vanilla ice cream:

2 dl whipped cream
2 dl milk
1 dl of sugar
1 teaspoon vanilla powder
Stir together milk, cream, vanilla powder and sugar in a bowl.

Remove 1 dl of the mixture and add in another bowl, then mix in 4 tablespoons of the coffee syrup. Then mix with the rest of the cream mixture.

Pour over the cream mixture in the ice cream machine, run for about 20 minutes. If you have no ice machine, it’s good to freeze immediately.

Pour into a saucepan and place in the freezer, soak up some of the coffee syrup and some coffee beans so that the ice cream takes a lot of coffee flavor.