Ingredienser

  • -- Botten --
  • 15 st färska dadlar
  • 200 g mandel
  • 1 nypa vaniljpulver
  • -- Fyllning --
  • 1 1/2 dl kokosolja
  • 2 avokado
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 st lime

I samarbete med Cylinda.se serverar vi nu en härlig sommar-tårta som dessutom är vegansk! Vad tror ni om det? Jag lovar att många av er kommer bli positivt överraskade av denna goding. 

Gör såhär: (4-6 portioner)

Mixa ihop dadlar (glöm inte att ta bort kärnorna) vaniljpulver och mandeln.

Mixa ihop så slätt det går och tryck ut i en form (ca20x20cm). 

Vispa sedan ihop alla ingredienser till fyllningen, blanda med fördel i bitar med jordgubbar sist. Spara några jordgubbar och använd som topping på kakan.

Toppa gärna med färska jordgubbar, mynta och vispad sojagrädde! Eller varför inte choklad-doppade jordgubbar i mjölkfri choklad? 

CheeseCake4-CylindaCheeseCake1-Cylinda CheeseCake2-Cylinda


Passa på att testa en lite nyttigare variant av tårta!