Ingredienser

  • Smördegsplattor
  • Mandelmassa + Mjölk
  • Vispgrädde
  • Florsocker

Det här är också en riktigt god typ av semla. Wienersemla eller som mina mer ser ut som – Crossiantsemla kanske? Dessa går lika bra att fritera som att grädda i ugnen. Det blir lite godare när de är friterade kan jag lova! 

Sätt ugnen på 225°C,

Dela fyrkantiga tinade smördegsplattor rakt över mitten från hörn till hörn så att det blir två trekanter.

Rulla ihop varje trekant till en giffel/crossiant och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i ca 10 minuter eller tills det blivit gyllenbruna.

Låt svalna och skär av toppen. Gröp öven ut lite av innehållet i mitten.

Fyllningen: Blanda ihop riven mandelmassa med en skvätt mjölk. Fyll i det urgröpta hålet i mitten.

Toppa med lite vispad grädde och lägg på locket, pudra gärna med lite florsocker också.crossiantsemla3crossiantsemla2 crossiantsemla1 crissiantsemls4

Translated: 

Preheat the oven to 225 ° C,

Share square thawed puff pastry plates straight across the middle from corner to corner to make it two triangles.

Roll up each triangle to a croissant and place on a baking sheet with parchment paper.

Bake for about 10 minutes or until it is golden brown.

Let cool and cut off the top. Scoop out a little bit of the content in the middle.

The filling: Mix the grated almond paste with milk. Fill the hollowed out hole in the middle.

Top with a little whipped cream and put on the lid, powder preferably with a little icing sugar too.