Halloumiburgare med avokadokräm
Halloumiburgare med avokadokräm – fräscht, enkelt och vansinnigt gott!
Krispig stekt halloumi möter krämig avokado i denna vegetariska burgare som passar lika bra till vardags som till helgmyset. Servera i briochebröd med sallad, tomat och rödlök – och du har en smakrik favorit som går hem hos alla! Receptet är i samarbete med Cylinda.se
Ingredienser (4 portioner):
2 förpackningar halloumi (à ca 200 g)
1 msk olivolja (till stekning)
4 hamburgerbröd (gärna brioche eller surdeg)
Salladsblad
Skivad tomat
Rödlök i tunna skivor
Avokadokräm:
2 mogna avokado
1 vitlöksklyfta (pressad eller riven)
1 msk crème fraiche eller aioli
1 tsk citronsaft eller lime
Salt & svartpeppar
Gör så här:
Dela och gröp ur avokado. Mosa med en gaffel och rör ihop med riven vitlök, crème fraiche, citron/lime och kryddor.
Smaka av och ställ kallt medan du fixar burgarna.
Skiva halloumin i 1–1,5 cm tjocka skivor.
Stek i olivolja på medelhög värme tills de får en gyllene, krispig yta.
Rosta hamburgerbröden snabbt i en torr stekpanna eller i ugnen.
Lägg på sallad, tomat, halloumi och rödlök.
Toppa med avokadokräm eller bred ut krämen på botten av brödet.
Toppa med lite mer kräm – och locket på!