Halloumiburgare med avokadokräm

Halloumiburgare med avokadokräm – fräscht, enkelt och vansinnigt gott!
Krispig stekt halloumi möter krämig avokado i denna vegetariska burgare som passar lika bra till vardags som till helgmyset. Servera i briochebröd med sallad, tomat och rödlök – och du har en smakrik favorit som går hem hos alla! Receptet är i samarbete med Cylinda.se

Ingredienser (4 portioner):

  • 2 förpackningar halloumi (à ca 200 g)

  • 1 msk olivolja (till stekning)

  • 4 hamburgerbröd (gärna brioche eller surdeg)

  • Salladsblad

  • Skivad tomat

  • Rödlök i tunna skivor

Avokadokräm:

  • 2 mogna avokado

  • 1 vitlöksklyfta (pressad eller riven)

  • 1 msk crème fraiche eller aioli

  • 1 tsk citronsaft eller lime

  • Salt & svartpeppar

Gör så här:

Dela och gröp ur avokado. Mosa med en gaffel och rör ihop med  riven vitlök, crème fraiche, citron/lime och kryddor.

Smaka av och ställ kallt medan du fixar burgarna.

Skiva halloumin i 1–1,5 cm tjocka skivor.

Stek i olivolja på medelhög värme tills de får en gyllene, krispig yta.

Rosta hamburgerbröden snabbt i en torr stekpanna eller i ugnen.

Lägg på sallad, tomat, halloumi och rödlök.  

Toppa med avokadokräm eller bred ut krämen på botten av brödet.

Toppa med lite mer kräm – och locket på!

 

Nästa
Nästa

Air fryer - Russell hobbs